Topbanner_Project_MES_Carrier_werk_in_uitvoering

Mike Heijmans

Mike Heijmans

Projectleider

Contact

Carrier biedt uitgebreide oplossingen voor een breed scala aan toepassingen op het gebied van verwarming, airconditioning, koeling en meer waaronder koelingsoplossingen voor dranken en voedselvoorziening voor de retailsector. 

Projectdetails

  • Locatie: diverse locaties door heel Nederland
  • Marktsegment: Retail
  • Looptijd: door het hele jaar heen - maximaal twee weken per project

De klantvraag

Carrier levert koel- en vriesmeubels voor supermarkten. Vaak worden deze geplaatst als onderdeel van een totale verbouwing of ombouw van een supermarkt. De elektrotechnische werkzaamheden die nodig zijn voor de installatie van de meubels doen zij niet zelf. Daarvoor werken ze met een aantal vaste partners. Mansveld Elektroservice is één van die partners. 

Nieuwe projecten worden uitgevraagd bij en verdeeld onder deze vaste partners. De uit te voeren werkzaamheden zijn eigenlijk altijd hetzelfde. Alleen heeft elke locatie zijn eigen unieke uitgangspunten om rekening mee te houden. Het is dus gestandaardiseerd maatwerk.

De uitdaging

Verbouwingen van supermarkten kenmerken zich door de korte doorlooptijden (maximaal twee weken) en de vaste planning. De supermarkteigenaars bepalen wanneer de winkel dicht kan en hebben er natuurlijk belang bij zo snel mogelijk weer de deuren te openen. Tijdens de sluiting moeten alle leveranciers tegelijkertijd hun werkzaamheden uitvoeren en opleveren.

Zelfsturend team

Mansveld Elektroservice werkt met een vast team op de projecten van Carrier. Ook bij de andere leveranciers werken vaak dezelfde mensen aan deze projecten. Zij leren elkaar en hun werkzaamheden vaak goed kennen, dus weten wat ze van elkaar nodig hebben op de werkvloer om samen de klus te klaren. Dit gaat vaak in goed onderling overleg. 

Het team op locatie krijgt ondersteuning vanuit kantoor waar de aanvragen binnenkomen, afgestemd worden met de opdrachtgever en waar na gunning van de opdracht de werkzaamheden voorbereid worden.

Afbeelding_Project_MES_Carrier_werk_in_uitvoering
Afbeelding_Project_MES_Carrier

Samenwerking binnen Mansveld

Naast team Elektroservice levert Mansveld Industriële Techniek zijn bijdrage in de vorm van meubelverdeelkasten die ervoor zorgen dat de stroom op de juiste wijze over de aangesloten koel- en vriesmeubels wordt verdeeld.

Installaties

Per locatie realiseren we de volgende installaties:

  • E-voorzieningen
  • Aansluiten regelaars Carrier
  • Kabelgoten
  • Kabeltracé
  • Meubelverdeelkasten