Gagelbosch

Preventief vs correctief onderhoud

Er zijn meerdere soorten onderhoud. De meest voorkomende zijn:

  • Preventief: op basis van contractafspraken wordt onderhoud volgens een vaste cyclus uitgevoerd.
  • Correctief: naar aanleiding van een storing moet er direct onderhoud gepleegd worden om de storing te verhelpen. 

Voor preventief onderhoud sluit je dus een onderhoudscontract af. Dit is altijd een contract op maat. Afhankelijk van je wensen en eisen worden afspraken in een dergelijk contract vastgelegd. Op deze manier wordt onderhoud gepleegd waarmee storingen grotendeels kunnen worden voorkomen. Dit bespaart tijd en geld én omdat het planbaar is, voorkom je ongemak in je bedrijfsvoering of in het gebruik van je installaties. Met een onderhoudscontract kun je ook bij de verzekering aantonen dat dit goed is geregeld en voldoe je aan de wettelijke kaders.

Kies je niet voor preventief onderhoud, dan kun je te maken krijgen met kosten op een moment waarop je er geen rekening mee had gehouden. Daarnaast is je installatie geheel of gedeeltelijk niet bruikbaar. In ieder geval tot de storing opgelost is.

Soorten onderhoudscontract

Een onderhoudscontract is altijd maatwerk. Mansveld Elektroservice biedt meerdere soorten contracten aan met betrekking tot het plegen van onderhoud aan bestaande installaties. Hierin leggen we afspraken vast over onder andere:

  • Frequentie van preventief onderhoud.
  • Het verhelpen van storingen.
  • SLA's en KPI's (denk aan responstijd, repair tijd en aantal storingen).
  • Advies over MJOP (MeerJarenOnderhoudsPlan) en MJOB (MeerJarenOnderhoudsBegroting).

Onderhoudscontract afsluiten?

Ben je op zoek naar een partner voor het onderhoud van je installaties? Neem contact met ons op. In een vrijblijvend gesprek kunnen we samen bekijken wat een goede oplossing is voor jouw wensen en eisen.